Nieuws

Start van onze beginners-spinles. In 2023 starten we met onze vernieuwde spinlessen. De lessen worden gegeven in de schaapskooi op Landgoed Nabbegat tijdens de open schaapskooi op de eerste zaterdag van de maand. In twee lessen leer je de beginselen van spinnen en twijnen zodat je daarna thuis verder kunt met meters maken. De kosten van de lessen zijn € 65,00 per bank vooraf te betalen. Voor aanmelden en meer info stuur je een mail naar wildvanmaashorstwol@gmail.com Zie onze agenda voor meer data.

SPIN IN

Vanaf maart tot/met december kun je tijdens de open schaapskooi met je spinnewiel en stoel naar de open schaapskooi komen. Tussen 9.00 en 12.00 uur kunnen deelneemsters aan de spinlessen, oud deelneemsters en andere spinsters met elkaar kennis delen of gezellig met elkaar gaan spinnen. Dit is gratis.

Onze nieuwe workshop; maak een pannemuts van katoen met wol van de Maashorst

Gebaseerd op het principe van de aloude hooikist hebben we onze pannemuts gemaakt. Heerlijk je rijst, stamppotje, pastasaus, peulvruchten en noem maar op laten garen in de pannemuts. Je brengt je eten aan de kook in de pan, laat het goed doorkoken, theedoek er omheen knopen en in de pannemuts. Er past een grote soeppan of twee kleine pannen in. De winst zit in het kleinere energiegebruik wat je hebt en je eten kan niet aanbranden! Zie onze agenda voor meer info, wil je meer weten stuur dan een mail naar wildvanmaashorstwol@gmail.com

het bovenaanzicht van onze pannemuts, een katoenen hoes van twee verschillende stofjes gevuld met een halve, gewassen vacht van het Kempisch heideschaap
deze grote pan hoogte 18 cm doorsnede 26 cm past in de pannemuts (de maten zijn aan de buitenkant van de pan gemeten) de inhoud van de pan is 5,5 liter, het is ook mogelijk om het deksel omgekeerd op de pan te plaatsen.
de pan is dichtgeknoopt met een theedoek om het deksel te fixeren en om de pan gemakkelijk uit de muts te kunnen pakken
de pan zit in de pannemuts
de pannemuts is gesloten zodat de warmte in de pan blijft

Voeten-wol van de schapen die in de Maashorst leven. We maken deze voeten-wol al enkele jaren volgens ons eigen geheime recept. De wol kan preventief gebruikt worden bij het maken van wandelingen, hardlopen en alles wat je verder kunt bedenken waarbij je voeten belast worden. Je kunt de plukjes wol tussen je tenen of bij je hiel gebruiken. Zelf leggen we plukken voeten-wol in onze schoenen als we langere tijd op een koude ondergrond moeten staan. Heerlijk!!

Onze ambachtelijk gemaakte voetenwol verkopen we tijdens de open schaapskooi op Landgoed Nabbegat. Iedere eerste zaterdag van de maand van maart t/m december. Zie onze agenda. Wil je voetenwol bestellen om tijdens de open schaapskooi of op een ander moment op te halen neem dan contact op met wildvanmaashorstwol@gmail.com Onze samenwerking met twee pedicures die beide in een eigen regio werkzaam zijn blijft.

De pedicure in het Maashorst gebied is Annette van den brand http://www.pedicuresalonannettevandenbrand.nl.

De pedicure in het Maasheggen gebied is Anita Spierings http://www.anitastudio.nl Beide pedicures kunnen specifieke informatie geven over het gebruik van de voetenwol.

’t Schapenvolk van de Maashorst

sinds het laatste Oerfestival in het Oergebied de Maashorst werken wij, Wild van Maashorstwol samen met herders Wim en Joke Jans van Nabbegat Landschapsbeheer.

samen organiseren de open schaapskooi op Landgoed Nabbegat, iedere eerste zaterdag van de maand.

Tijdens de open schaapskooi wordt er ambachtelijk lamsvlees van de kudde van Wim en Joke verkocht, kun je door ons team geselecteerde ruwe vachten kopen om mee te spinnen of te vilten, verkopen we kant- en klare vegan, handgemaakte vachtkleden, ook zijn onze handgemaakte spinstokken te koop en zijn er iedere maand meerdere activiteiten.

We bieden spinsters uit de omgeving een plek om elkaar te ontmoeten en spin ervaringen te delen. Tussen 9.00 en 12.00 uur, helemaal gratis, wel zelf een stoel of kruk meebrengen!

Iedere maand staat er een excursie/wandeling over het Landgoed op het programma met herder Wim, vaak afgewisseld met een demo schapen drijven door herderin Joke. Ons team; Anita, Stella en Anita zorgen voor een viltworkshop met iedere maand een ander thema. Voor de inhoud van het maandelijkse programma kijk je bij onze agenda.

Het schapenvolk van de Maashorst is in te huren voor festivals, ambachtelijke activiteiten, films en andere evenementen. contact; hetschapenvolkvandemaashorst@gmail.com