Nieuws

’t Schapenvolk van de Maashorst

sinds het laatste Oerfestival in het Oergebied de Maashorst werken wij, Wild van Maashorstwol samen met herders Wim en Joke Jans van Nabbegat Landschapsbeheer.

samen organiseren de open schaapskooi op Landgoed Nabbegat, iedere eerste zaterdag van de maand.

Tijdens de open schaapskooi wordt er ambachtelijk lamsvlees van de kudde van Wim en Joke verkocht, kun je door ons team geselecteerde ruwe vachten kopen om mee te spinnen of te vilten, verkopen we kant- en klare vegan, handgemaakte vachtkleden, ook zijn onze handgemaakte spinstokken te koop en zijn er iedere maand meerdere activiteiten.

We bieden spinsters uit de omgeving een plek om elkaar te ontmoeten en spin ervaringen te delen. Tussen 9.00 en 12.00 uur, helemaal gratis, wel zelf een stoel of kruk meebrengen!

Iedere maand staat er een excursie/wandeling over het Landgoed op het programma met herder Wim, vaak afgewisseld met een demo schapen drijven door herderin Joke. Ons team; Anita, Stella en Anita zorgen voor een viltworkshop met iedere maand een ander thema. Voor de inhoud van het maandelijkse programma kijk je bij onze agenda.

Het schapenvolk van de Maashorst is in te huren voor festivals, ambachtelijke activiteiten, films en andere evenementen. contact; hetschapenvolkvandemaashorst@gmail.com